1 min read

Tips för nya företagare

Tips för nya företagare

Står du i startgroparna för att starta upp din egna verksamhet? Eller har du precis gjort det?

Grattis! Nu har du precis påbörjat en riktigt spännande resa.

 

Vi vill gärna skicka med dig några tips som du kommer att ha stor nytta av:

 

Anlita en redovisningskonsult
Det är väldigt mycket nytt för dig nu. Genom att redan från start ta hjälp av en redovisningskonsult får du stöd och hjälp kring redovisning, skatter, budget och mycket annat som du kanske aldrig har stött på tidigare.

Det blir lätt att göra rätt från början och avlastningen ger dig möjlighet att fokusera på din kärnverksamhet.

Lär dig grunderna
Det är alltid du som styrelseledamot som är ansvarig för bolaget och dess räkenskaper – även om du outsourcar hela eller delar av redovisningen.

Att ha grundläggande kunskaper kring redovisning, t ex att förstå de olika delarna i en balans- och resultatrapport, kommer garanterat att hjälpa dig att ta rätt beslut för din verksamhet.

Investera i lite tid tillsammans med din redovisningskonsult – det ger garanterat avkastning.

Använd (rätt) systemstöd
Genom att använda det bokföringsprogram/säljplattform/CRM-system som är bäst för din verksamhet effektiviserar du det administrativa arbetet och kan lägga mer resurser på den debiterbara delen av din verksamhet.

Budget och uppföljning
Budget är ett ovärderligt redskap för att nå sina mål. Ibland kan det kännas övermäktigt att försöka upprätta en budget – vem vet hur förutsättningarna ser ut imorgon?

Här kan du läsa mer om varför du bör upprätta en budget och hur du kan tänka.

Men en budget är ju inte direkt något stöd om den inte används. En löpande måluppföljning där fokus ligger på de mål som är viktiga för dig är guld värt.

Håll det enkelt
Börja med en sak i taget. Även om du har tusen idéer kan det vara en god idé att sjösätta dem en i taget. Då bibehåller du kontrollen och kan växa på ett hållbart sätt.

 

Ta hjälp av våra erfarna redovisningskonsulter redan i uppstarten. De hjälper dig med allt från planering, systemstöd, budget och rapportering.

 

Varmt välkommen!

 

Kontakta oss

När ett företag står inför ekonomiska svårigheter

När ett företag står inför ekonomiska svårigheter

Att leda och driva ett företag är en resa fylld med både framgångar och utmaningar. Ibland kan företag ställas inför betalningssvårigheter, och...

Read More
Provisionsmodeller

Provisionsmodeller

För att motivera personal med sälj i sin yrkesroll att höja sitt engagemang i verksamheten är provision ett vanligt verktyg att använda. Mer sälj...

Read More
Hur når vi våra mål?

Hur når vi våra mål?

Omsättning, tillväxt, lönsamhet är några av de vanligaste målfokus i ett vinstdrivande bolag.

Read More