1 min read

Fördelar med rapport om årsredovisning

Fördelar med rapport om årsredovisning

Det är en rapport som en auktoriserad redovisningskonsult kan avge vid tillfället för årsbokslut som kan lämnas för aktiebolag, enskilda firmor och handelsbolag. I rapporten intygar den auktoriserade redovisningskonsulten att bokföringen är utförd enligt Rex – Svensk Standard för redovisningsuppdrag vilket visar på rapporternas höga kvalitet.

När den auktoriserade redovisningskonsulten avlägger denna rapport får samtliga läsare av rapporten, exempelvis banker, kreditinstitut samt övriga intressenter som t.ex. potentiella investerare ett utmärkt kvalitetsbevis gällande redovisningens tillförlitlighet. Rapporten tar dessutom hänsyn till hur det löpande bokföringsarbetet skett, vilket innebär att även kvartalsrapporter och övriga periodrapporter i högre grad kan användas som pålitliga beslutsunderlag. Detta innebär i sin tur att intressenter kan ta bättre beslut utan ledtiderna som uppstår vid en revision.

Ta hjälp av våra auktoriserade redovisningskonsulter för att kvalitetssäkra dina beslutsunderlag redan idag!

Kontakta oss

Vi avsäger oss allt ansvar över att innehållet i texten är aktuellt och i linje med gällande lagar, regler och förordningar inom det skrivna ämnet vid tid för läsning. Vi kan därmed inte garantera att texten är aktuell eftersom uppdateringar sker kontinuerligt och siffror, uttalanden i texten och annat kan vara inaktuellt när du läser det. Därför är det viktigt att ha i åtanke när inlägget skrivits och vara kritisk till att förändringar kan ha skett sedan publiceringen av inlägget.

 

Vill du vara säker på att informationen är aktuell, hjälper vi dig mer än gärna genom rådgivning och stöd. Kontakta oss för mer information.

Behöver jag en revisor eller redovisningskonsult?

Behöver jag en revisor eller redovisningskonsult?

Att ta hjälp och stöd av en redovisningskonsult är inget krav, men underlättar väldigt mycket för företaget då ni istället kan fokusera på er...

Read More
Fördelar med snabba bokslut och årsredovisningar

Fördelar med snabba bokslut och årsredovisningar

Vi har under många år uppnått vår målsättning med att upprätta minst 90 % av våra kunders, som har bokslut 31 december, senaste den 31 mars varje år.

Read More
Hur beskattas kvalificerade aktier i ett fåmansbolag?

Hur beskattas kvalificerade aktier i ett fåmansbolag?

Med bra skatteplanering finns det stora summor att spara. Ekonomibolagets skatterådgivare hjälper varje år många delägare i fåmansbolag att planera...

Read More