Ekonomibolagets blogg

Förenkla din bokföring med fortnox: Ta en bild och skicka in dina kvitton – snabbt och enkelt

Skriven av Niklas Högstedt | Oct 3, 2024 7:30:00 AM

Att hantera kvitton kan vara en av de mest tidskrävande och frustrerande uppgifterna för företagare. Att samla in, sortera, och bokföra papperskvitton är inte bara tidsödande, utan det ökar också risken för att viktiga dokument tappas bort eller försenas. Men med dagens moderna teknik finns det smarta lösningar som gör denna process betydligt enklare och mer effektiv.

 

Om du samarbetar med Ekonomibolaget, kan du dra nytta av en enkel men kraftfull funktion: möjligheten att ta en bild på dina kvitton och skicka in dem direkt till din bokföring. Här går vi igenom hur detta kan revolutionera din bokföringsprocess och spara dig både tid och bekymmer.

 

1. Fånga kvitton i farten

Med Fortnox-appen kan du enkelt ta en bild av dina kvitton direkt med din smartphone. Detta innebär att du kan registrera utgifter var du än befinner dig – på restaurangen, under en affärsresa, eller direkt efter att du gjort ett inköp. Istället för att behöva spara på papperskvitton som lätt kan tappas bort, kan du digitalisera dem direkt när du får dem.

 

2. Snabb och säker överföring

När du har tagit en bild av ditt kvitto, skickas det automatiskt till Fortnox, där det lagras säkert och kopplas till rätt konto. Denna process är inte bara snabb, utan den minskar också risken för att kvitton förloras eller förväxlas. All information finns direkt tillgänglig för din bokförare på Ekonomibolaget, vilket gör att de kan arbeta mer effektivt och du kan få uppdaterad information om ditt företags ekonomi i realtid.

 

3. Automatiserad bokföring

En av de största fördelarna med att använda Fortnox tillsammans med Ekonomibolaget är möjligheten till automatiserad bokföring. När du skickar in dina kvitton via appen, kan vi direkt matcha dessa med korrekta konton i Fortnox. Dina kvitton bokförs snabbt och korrekt, vilket ger dig mer tid att fokusera på din kärnverksamhet.

 

4. Spara tid och minska stressen

Genom att använda denna teknik slipper du den tidskrävande processen att samla ihop, sortera och skicka in papperskvitton. Istället kan du hantera dina utgifter löpande, vilket ger dig bättre kontroll över företagets ekonomi. Det innebär mindre stress, särskilt vid slutet av månaden eller inför viktiga deadlines, då allt redan är på plats och bokfört.

 

5. Miljövänlig lösning

En annan fördel med att digitalisera dina kvitton är att det är en mer miljövänlig lösning. Genom att minska användningen av papperskvitton bidrar du till att minska företagets miljöpåverkan. Dessutom sparar du plats och undviker oordning genom att slippa hålla koll på fysiska dokument. Ta detta ett steg längre genom att även digitalisera din post genom att använda Kivra. Kivra är en digital brevlåda som gör det möjligt för dig att ta emot kvitton, fakturor och annan viktig post digitalt istället för att få den på papper. Detta minskar inte bara användningen av papper och bidrar till en mer miljövänlig verksamhet, utan det säkerställer också att du snabbt får tillgång till viktiga dokument, oavsett var du befinner dig. Genom att integrera Kivra i din dagliga verksamhet kan du hålla ordning på all relevant information och undvika förlorad post eller försenade betalningar.

 

Sammanfattning

Att hantera kvitton har traditionellt varit en tråkig och tidskrävande uppgift för företagare, men med hjälp av Fortnox och Ekonomibolaget kan du nu göra det både enkelt och effektivt. Genom att använda appen för att ta bilder av dina kvitton och skicka in dem direkt till din bokföring sparar du tid, minskar risken för fel, och får en bättre överblick över din ekonomi. Det är en smart och modern lösning som hjälper dig att fokusera på det som verkligen betyder något – att driva och utveckla ditt företag.

 

Kontakta Ekonomibolaget idag för att lära dig mer om hur vi kan hjälpa dig att effektivisera din bokföring med Fortnox!