1 min read

Elstöd företag, ansök senast 25 september 2023

Elstöd företag, ansök senast 25 september 2023

Företag med uttagspunkter i elområde 3 och 4 kan ansöka om elstöd hos Skatteverket.

Som företag räknas exempelvis enskilda näringsidkare, aktiebolag, handelsbolag och föreningar. Sista dagen att ansöka är den 25 september 2023.

Stödet beräknas utifrån elförbrukningen 1 oktober 2021 - 30 september 2022.

 

Så stort är elstödet
Företag med uttagspunkt i elområde 4 kan få 79 öre per förbrukad kilowattimme.
Företag med uttagspunkt i elområde 3 kan få 50 öre per förbrukad kilowattimme.

Hur stort elstödet blir bestäms av elförbrukningen i respektive uttagspunkt för perioden 1 oktober 2021 – 30 september 2022.

Ett företag kan få högst 20 miljoner kronor. Om företaget ingår i en intressegemenskap (till exempel en koncern) kan hela intressegemenskapen få högst 20 miljoner kronor.
Om företaget är verksamt inom primärproduktion av jordbruksprodukter eller inom fiskeri- och vattenbrukssektorerna finns särskilda begränsningar av stödet.
Hur stort elstödet blir påverkas även av vissa andra statliga stöd.

På Skatteverkets hemsida kan du läsa om hur ansökan går till och få svar på en mängd frågor relaterat till elstödet.

Elstöd till företag | Skatteverket 

 

Behöver ni stöd i ansökan, tveka inte att kontakta oss.

 

Kontakta oss

Vi avsäger oss allt ansvar över att innehållet i texten är aktuellt och i linje med gällande lagar, regler och förordningar inom det skrivna ämnet vid tid för läsning. Vi kan därmed inte garantera att texten är aktuell eftersom uppdateringar sker kontinuerligt och siffror, uttalanden i texten och annat kan vara inaktuellt när du läser det. Därför är det viktigt att ha i åtanke när inlägget skrivits och vara kritisk till att förändringar kan ha skett sedan publiceringen av inlägget.

 

Vill du vara säker på att informationen är aktuell, hjälper vi dig mer än gärna genom rådgivning och stöd. Kontakta oss för mer information.

Har du sålt en bostadsrätt under 2023? Bilaga K6

Har du sålt en bostadsrätt under 2023? Bilaga K6

Om du under 2023 har sålt en bostadsrätt ska du redovisa försäljningen under 2024. I detta blogginlägg reder vi ut begreppen samt vad du bör tänka på...

Read More
Konsekvenser vid utebliven redovisning av samt betalning av skatter

Konsekvenser vid utebliven redovisning av samt betalning av skatter

Ibland kan likviditetsbrist eller andra omständigheter innebära att ett bolag inte har möjlighet att betala sina skatter till Skatteverket i utsatt...

Read More
Starta-bolag guiden

Starta-bolag guiden

Går du runt i tankarna kring att starta eget bolag? Du är inte ensam. Under 2021 startades 78 960 företag i Sverige. Vi har stadigt legat på +70...

Read More