2 min read

Fördel med att anlita en redovisningskonsult

Fördel med att anlita en redovisningskonsult

Finns det några fördelar med att anlita en redovisningskonsult vad kan de göra för oss?

Fördelarna med att anlita en redovisningskonsult är många, men den som de flesta företagare anser är den främsta är den aspekten att mer tid frigörs till verksamheten. Man slipper det administrativa arbetet och kan istället lägga sin tid och resurser på att driva företaget framåt. Det är ju faktiskt en stor anledning till att vi bildar bolag, för att få göra det som vi själva är bra på. 

En redovisningskonsult kan finnas behjälplig med både smått och stort inom den ekonomiska aspekten. Ni kan välja att anlita en redovisningskonsult för månatliga, kvartalsvisa eller årliga avstämningar men även ta hjälp med både betalningar, påminnelsehantering och andra löpande bitar som finns i bolaget. Ju mer tid och resurser ni vill frigöra för att fokusera på kärnverksamheten, desto fler delar av ekonomiadministrationen rekommenderar vi att ni outsourcar till en redovisningsbyrå med bred kompetens.

En regelbunden uppföljning och analys av de ekonomiska rapporterna hjälper företagsledare och styrelse att följa hur bolaget mår och kan snabbt identifiera områden i behov av extra uppmärksamhet. Redovisningskonsulten hjälper er att tyda och analysera rapporterna. Vi hjälper också till att ta fram och analysera de nyckeltal som är viktiga för just er.

Den rådgivande redovisningskonsulten känner ert bolag väl och kan snabbt identifiera och göra er uppmärksam på händelser och trender som avviker mot plan.

En redovisningsbyrå besitter en väldigt bred kompetens och agerar rådgivare och bollplank i en mängd olika frågor. Både av enklare karaktär och de av mer komplex natur, t ex budget- och prognosarbete, skatterådgivning och skatteplanering.

Att anlita en redovisningskonsult medför att ni har ett starkt stöd både kring de finansiella rapporterna och hela tiden är trygg med att ni har korrekta beslutsunderlag, men också att ni har ett stöd kring de formkrav som ställs på bland annat årsredovisning och andra handlingar bolaget är skyldiga att upprätta.

En extra kvalitetsstämpel är att anlita en redovisningsbyrå med auktoriserade redovisningskonsulter. En byrå med auktoriserade redovisningskonsulter förbinder sig till att följa den praxis vår branschorganisation (SRF Konsult eller Far) har författat. Kvalitetssäkring sker genom regelbundna uppföljningar från branschorganisationerna.

Kontakta oss

Vi avsäger oss allt ansvar över att innehållet i texten är aktuellt och i linje med gällande lagar, regler och förordningar inom det skrivna ämnet vid tid för läsning. Vi kan därmed inte garantera att texten är aktuell eftersom uppdateringar sker kontinuerligt och siffror, uttalanden i texten och annat kan vara inaktuellt när du läser det. Därför är det viktigt att Ha i åtanke när inlägget skrivits och vara kritisk till att förändringar kan ha skett sedan publiceringen av inlägget.

 

Vill du vara säker på att informationen är aktuell, hjälper vi dig mer än gärna genom rådgivning och stöd. Kontakta oss för mer information.

Redovisningshjälp - Vad kostar det att anlita en redovisningsbyrå?

Redovisningshjälp - Vad kostar det att anlita en redovisningsbyrå?

Det är stor skillnader i kvalitén hos olika redovisningsbyråer. Därför att det viktigt att se till helheten när man anlitar en redovisningskonsult.

Read More
Vilket bokföringsprogram ska vi välja?

Vilket bokföringsprogram ska vi välja?

Fortnox, Visma, BL, Brilljant.

Read More