1 min read

Vilket bokföringsprogram ska vi välja?

Vilket bokföringsprogram ska vi välja?

Fortnox, Visma, BL, Brilljant.

Det finns en uppsjö av redovisningsprogram att välja bland.

Det är väl investerad tid att analysera den egna verksamheten och vilka behov som finns inför valet av bokföringsprogram.

En viktig fråga att titta på är hur bolagets resultat följs upp – vad behöver programmet leverera. Använder ni flera dimensioner (kostnadsställen, projekt o dyl) i redovisningen kanske inte de enklaste redovisningsprogrammen är aktuella att titta närmare på.

För den något mer komplexa projektredovisning som många tjänstebyråer (reklam, PR, media) använder sig av rekommenderar vi att ni närmare undersöker exempelvis Marathon – där är redovisning, tidrapportering och fakturering helintegrerade med komplett stöd för projekthantering.

Andra viktiga parametrar är användarvänlighet, tillgänglighet och skalbarhet.

Programmet ska vara användarvänligt så att bolagets medarbetare som är engagerade i exempelvis kundfakturering, attester av leverantörsfakturor och annat ska känna sig trygga och bekväma i utövandet av sina arbetsuppgifter. Har programvaruleverantören en bra supporttjänst som kan hjälpa medarbetarna om behovet uppstår?

Idag ställs höga krav på tillgänglighet och möjlighet till digital hantering. Hur kommer vi åt bokföringsprogrammet? Är det en molntjänst så att vi kan logga in från vilken dator som helst, eller krävs det installationer? Fungerar bokföringsprogrammet för Mac, eller enbart för PC?

Kan programmet växa med oss? För ett bolag i tillväxt är det viktigt att säkerställa skalbarheten i programmet. Fungerar bokföringsprogrammet lika bra under bolagets första år som tio år senare?

Frågorna är många och kan vara svåra för en entreprenör och företagsledare att besvara.

Om ni funderar på att se över ert val av redovisningsprogram är ni varmt välkomna att ta hjälp av våra erfarna redovisningskonsulter. Vi hjälper er med både behovsanalys samt bistår vid eventuellt byte av från nuvarande redovisningsprogram till nytt om det blir aktuellt.

Kontakta oss

Vi avsäger oss allt ansvar över att innehållet i texten är aktuellt och i linje med gällande lagar, regler och förordningar inom det skrivna ämnet vid tid för läsning. Vi kan därmed inte garantera att texten är aktuell eftersom uppdateringar sker kontinuerligt och siffror, uttalanden i texten och annat kan vara inaktuellt när du läser det. Därför är det viktigt att Ha i åtanke när inlägget skrivits och vara kritisk till att förändringar kan ha skett sedan publiceringen av inlägget.

 

Vill du vara säker på att informationen är aktuell, hjälper vi dig mer än gärna genom rådgivning och stöd. Kontakta oss för mer information.

När behöver ett bolag ha revisor?

När behöver ett bolag ha revisor?

Enligt huvudregeln ska alla aktiebolag ha revisor. Det finns däremot företag som har möjlighet att välja bort kravet på revisor om de inte uppnår...

Read More
Fördel med att anlita en redovisningskonsult

Fördel med att anlita en redovisningskonsult

Finns det några fördelar med att anlita en redovisningskonsult vad kan de göra för oss?

Read More
Konsekvenser vid utebliven redovisning av samt betalning av skatter

Konsekvenser vid utebliven redovisning av samt betalning av skatter

Ibland kan likviditetsbrist eller andra omständigheter innebära att ett bolag inte har möjlighet att betala sina skatter till Skatteverket i utsatt...

Read More