1 min read

Skänk pengar och få skattereduktion

Skänk pengar och få skattereduktion

Att skänka pengar till behövande är en handling som verkligen gör skillnad. Om du har ett stort hjärta och vill bidra till att förbättra andras liv, finns det inget som borde hindra dig. Men visste du att din generositet också kan ge dig något tillbaka? För privatpersoner finns möjligheten att få skattereduktion genom att skänka pengar till godkända välgörenhetsorganisationer, vilket innebär att du kan få tillbaka en del av ditt gåvobelopp på din deklaration.

 

Vad ska jag tänkta på? För många är det en självklarhet att hjälpa de som har det svårt, men ibland kan man känna sig osäker på hur och var man ska skänka sina pengar. Det är viktigt att veta att när du som privatperson ger till godkända mottagare, kan din gåva inte bara hjälpa någon annan, utan du har även möjlighet att få viss skattereduktion..

 

Hur fungerar skattereduktion för gåvor? Hur fungerar skattereduktion för gåvor? När du skänker pengar till en välgörenhetsorganisation som är godkänd av Skatteverket kan du få tillbaka 25 % av gåvobeloppet på din deklaration. Det maximala belopp du kan få tillbaka är 3 000 kronor per år, vilket motsvarar att du har skänkt 12 000 kronor. För att få skattereduktion måste varje enskild gåva vara på minst 200 kronor, och den totala summan av dina gåvor under året måste uppgå till minst 2 000 kronor.

 

Kontakta oss på Ekonomibolaget för ytterligare rådgivning om hur du bäst kan hantera gåvor och skattereduktion.

 

Kontakta oss

Hur ansöker man om F-skatt?

Hur ansöker man om F-skatt?

F-skatt är en bolagsskatt och innebär att egenföretagare/aktiebolag själv betalar in sina skatter och avgifter på inkomster i sin verksamhet. (Som...

Read More
Företagsregistrering hos Skatteverket

Företagsregistrering hos Skatteverket

Nu börjar vi närma oss slutet på guiden för att starta upp ert nya bolag. När bolagsregistreringen hos Bolagsverket är klar så ska bolaget och dess...

Read More
Vilket bokföringsprogram ska vi välja?

Vilket bokföringsprogram ska vi välja?

Fortnox, Visma, BL, Brilljant.

Read More