1 min read

Starta bolag?

Starta bolag?

Funderar ni på att starta eget? Vad är det som hindrar er?

Är begrepp som momsdeklaration, redovisningsmetod och årsredovisning höga trösklar?

Eller ni kanske tycker att det känns jobbigt och förvirrande med alla deadlines från Skatteverket, Bolagsverket och det där verket ni inte ens hört talas om?

Det kan ju också finnas något ni inte ens vet att ni måste veta.

Att driva bolag är jätteroligt! Det vet vi, vi arbetar dagligen med hundratals entreprenörer som aldrig skulle vilja göra något annat.

Men att driva bolag innebär mer än att ha en grym affärsidé. Det finns mängder med lagar och regler att förhålla sig till. En del snårigare än andra.

Som företagsledare är ni alltid ytterst ansvarig för att dessa lagar och regler uppfylls.

Här kommer Ekonomibolaget in. Vi hjälper er från första dagen. Ta del av vår mångåriga erfarenhet för att tryggt och säkert navigera er framåt.

Tillsammans går vi igenom er verksamhet och lägger upp en årsplan över vad som gäller för just er och ert bolag.

Vi hjälper er att upprätta en budget som vi kan följa upp utfallet mot – ni vill ju veta hur det går. Om det går som tänkt.

Vi hjälper till med löpande redovisning, betalningar, rapporteringar till alla verk ni kan tänka er och upprättar bokslut och årsredovisning.

Vi är bollplank och rådgivare i ett brett spektrum av frågor.

Vårt systerbolag, www.lonhr.se, står redo att bistå er med alla frågor kring löner, personal och andra HR-frågor.

Tveka inte att kontakta oss för ett förutsättningslöst möte för att se hur vi på bästa sätt kan hjälpa er!

Kontakta oss

Vi avsäger oss allt ansvar över att innehållet i texten är aktuellt och i linje med gällande lagar, regler och förordningar inom det skrivna ämnet vid tid för läsning. Vi kan därmed inte garantera att texten är aktuell eftersom uppdateringar sker kontinuerligt och siffror, uttalanden i texten och annat kan vara inaktuellt när du läser det. Därför är det viktigt att ha i åtanke när inlägget skrivits och vara kritisk till att förändringar kan ha skett sedan publiceringen av inlägget.

 

Vill du vara säker på att informationen är aktuell, hjälper vi dig mer än gärna genom rådgivning och stöd. Kontakta oss för mer information.

Värdering av varulager

Värdering av varulager

Att varulagret är korrekt värderat är en grundförutsättning för att företagets ekonomiska redovisning ska bli korrekt. Genom att tillämpa rätt...

Read More
Beräkning av utdelningsutrymme – effekter av permitteringsstöd

Beräkning av utdelningsutrymme – effekter av permitteringsstöd

En viktig fråga för delägare i fåmansbolag med löneuttag är att säkerställa att ägare (eller närstående till ägare) tar ut tillräckligt med lön för...

Read More
Att förstå den finansiella rapporteringen

Att förstå den finansiella rapporteringen

Att läsa och förstå en balans- och resultatrapport är inte alltid det lättaste.

Read More